Netherlands
Netherlands
CasaLasDunas
CasaLasDunas

Huren of kopen aan de Costa Blanca

 

De Costa Blanca heeft alles te bieden voor vakantiegangers en overwinteraars. De Costa Blanca ligt aan de oostzijde van het Spaanse vasteland. In het zuiden grenst de streek aan de Costa Almeria en in het noorden aan de Costa Dorada. De kust grenst aan de Middellandse Zee. Onderstaand geven wij u een beknopt overzicht over deze Costa!

De Costa Blanca

Ligging / Alicante


De Costa Blanca ligt aan de oostzijde van het Spaanse vasteland. In het zuiden grenst de streek aan de Costa Calída en in het noorden aan de Costa del Azahar. De kust grenst aan de Middellandse Zee.

Strand
Alicante is met de mooie palmenboulevard en de gezellige winkelstraat een van de bekendste steden aan de Costa Blanca. De kust heeft haar goede naam te danken aan de kilometers lange stranden van +/-50m breed en trekt vele zonaanbidders en plezierzoekers aan. De zon schijnt er bijna altijd en de azuurblauwe Middellandse Zee nodigt het hele jaar uit voor een duik. Het zandstrand ligt op ca 10 min rijden met de auto en is bereikbaar tot aan het strand zelf. Het strand loopt geleidelijk af in zee en is daarom zeer geschikt voor kinderen en er is tevens speelapparatuur aanwezig. Het strand wordt tijdens het hoogseizoen bewaakt door strandwachten. Naaktstranden zijn ook aan de Costa Blanca te vinden en met name op het naaktstrand van La Marina is het heerlijk toeven.

Bezienswaardigheden / Excursies
Het prachtige historische kasteel Santa Barbara, in Alicante, is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen. Het kasteel ligt op de Benacantil heuvel vanwaar u een prachtig uitzicht over de stad heeft. In Elche kunt u de Priests Garden bezoeken met een grote verscheidenheid aan planten, struiken, cactussen en de beroemde acht stammige Imperial Palm. Of een tocht door het palmenwoud van Elche (Georganiseerd ). U kunt ook een bezoek brengen aan de 17e -eeuwse St. Mariakerk, gelegen in het oude stadscentrum, waar ieder jaar het Passiespel Het Mysterie van Elche wordt opgevoerd. In Torrevieja vindt u een heus waterattractie park Aquópolis geopend van juni t/m september (Let op: dit is leuk voor jong en oud! ). Daarnaast kun op een fantastische jeepsafari door het achterland die u echt niet mag missen! Natuurlijk zijn er nog veel meer excursies te ontdekken.

Temperatuur
De gemiddelde temperatuur in de winter is ongeveer 16ºC. In het voor- en najaar is de gemiddelde tempratuur rond de 20ºC. In de zomer is de gemiddelde temperatuur ongeveer 35ºC.

Overwinteren
Als de winter weer in aantocht is, trekken veel Nederlanders naar de Costa Blanca, een geliefde verblijfplaats voor overwinteraars. Zomers gaat het leven hier 24 uur per dag door; in de wintermaanden is het er rustiger, maar valt er nog steeds van alles te beleven. Buiten deze steden valt er echter ook genoeg te zien. Denk bijvoorbeeld aan kasteel Santa Barbara of het pittoreske bergdorp Guadalest. Ook een jeepsafari door het achterland, een tocht door het palmenwoud van Elche of een bezoek aan een van de spectaculaire nachtclubs is zeker de moeite waard.

Winkelen / Feesten
In alle steden en dorpen zijn diverse winkels gevestigd voor de dagelijkse boodschappen (drogist, bakker, sigarenwinkel en grote supermarkten). Als u er echt een dagje voor uit wilt trekken kunt u uw slag slaan in steden als Alicante en Elche waar grote winkel centrums zijn. In Torrevieja heb je de Habaneras die erg geliefd is bij winkelend publiek. Er zijn veel feesten en typische Spaanse gewoontes in de zomer maanden. Lokale feesten met- en zonder optochten en altijd afsluitend met vuurwerk. Meer over feesten en gedenkdagen onder activiteiten.

Steden
Steden, Guardamar en Torrevieja zijn middelgrote plaatsen op 8 en 7 km afstand, in Guardamar is op woensdag een zeer grote markt waar het merendeel van de lokale bevolking haar dagelijkse boodschappen haalt. Torrevieja is meer gericht op de toerist en heeft een grote gezellige boulevard met heel veel winkels en eetgelegenheden en een groot lunapark voor groot en klein.

Tijdverschil
Met Nederland is er geen tijdsverschil.

Taal
De officiële voertaal is Spaans. U kunt echter vrijwel overal met Engels en/of Duits en soms zelfs Nederlands terecht.

Grensformaliteiten,
Een geldig paspoort of identiteitsbewijs

Webcam:
Torrevieja