Netherlands
Netherlands
CasaLasDunas
CasaLasDunas
Nieuws
15 juni 2018

Waarom wonen in vakantieland Spanje?

Waarom wonen in vakantieland Spanje?

Spanje is een groot en gevarieerd land met een kustlijn van een kleine 5.000 kilometer. Vooral de Mediterrane kust is niet alleen al decennialang een geliefde vakantiebestemming voor veel Nederlanders en Belgen, ook wordt er enthousiast in woningen geïnvesteerd.

Ruimte, rust, zon, gezond klimaat en waar voor uw geld
De redenen waarom mensen kiezen voor een tweede huis in Spanje of zelfs om hun koffers te pakken om zich er definitief te vestigen zijn net zo uiteenlopend als er persoonlijkheden zijn. De een zoekt een warmer en droger klimaat om gezondheidsredenen, de ander wil gewoon meer blauwe lucht zien, weer een ander wil gewoon wat anders of is de drukte van de Lage Landen beu en verlangt naar meer kwaliteit van leven.

Rust en ruimte
Rust is in Spanje op talloze locaties nog te vinden. Om er een idee van te krijgen: het gemiddeld aantal inwoners per vierkante meter in Spanje is 82 en in Nederland is dat 408! Alleen ligt die rust en ruimte doorgaans vooral in het binnenland. Al zijn er nog relatief onontgonnen kusten zoals die van Murcia en Almeria of de kust van het noorden van de Costa Blanca tot aan Valencia. Ook de Atlantische kusten zijn minder volgebouwd.

Populaire kusten met veel voorzieningen
Toch kiezen veel mensen juist voor de wat drukker begaande kuststreken in Spanje, omdat daar eenvoudigweg ook meer voorzieningen in diverse talen zijn. Zeker de Costa Blanca en de Costa del Sol bieden op praktisch elk gebied en in elke sector wel bedrijven, (medische) dienstverlening in het Nederlands en zeker in het Engels. Dit maakt het opstarten van een nieuw leven onder de Spaanse zon wel iets laagdrempeliger. Bovendien bent u al in slechts 2,5 uur vliegen op uw bestemming!
Veel mensen kiezen ook voor Spanje vanwege het gemiddelde prijsniveau. Het is nu eenmaal zo dat u in Spanje meer met uw geld kunt doen dan in Nederland of in België. Dit is vaak een van de voornaamste argumenten om in zee te gaan met een betrouwbare Nederlandstalige makelaar om samen op zoek te gaan naar het huis van uw dromen. Met name aan de drukbezochte costa’s zijn veel makelaars gevestigd die u in uw eigen taal van dienst kunnen zijn. Een van die Nederlandse makelaars met een jarenlange staat van dienst is CasaLasDunas.

Een Spaanse woning ook binnen uw bereik
Of het nu is als investering, als tweede huis of om echt te gaan wonen, een eigen (vakantie)woning in Spanje bezitten ligt ook binnen úw bereik. En zeg nou zelf: wie wil er nu niet in het gezondste klimaat van Europa leven? Het Team van CasaLasDunas kan u niet alleen helpen met het vinden van een eigen woning, maar ook met het verhuren en het beheer ervan als u eenmaal uw droomhuis heeft gekocht. Tevens adviseert CasaLasDunas bij Spaanse hypotheken. Zo vindt u alles wat u nodig heeft voor, tijdens en na uw zoektocht naar uw huis in Spanje onder één dak.

Superdeal
Bovendien heeft CasaLasDunas in de maand juni een verleidelijke aanbieding: wie deze maand (van 1 tot en met 30 juni) een nieuwbouwwoning reserveert aan de Zuid Costa Blanca, zal niet extra hoeven betalen voor notaris- en administratiekosten. Deze zijn de hele maand bij de aankoopprijs inbegrepen. Wilt u eerst eens sfeer komen proeven, boek dan via deze link uw vakantie en bepaal zelf hoe goed het toeven is in het land van strand, zon, zee, paella en flamenco.

CasaLasDunas
CasaLasDunas is sinds 1997 dé Nederlandse aankoopmakelaar aan de Costa Blanca en de Costa Cálida. Later kwam daar de Costa del Sol bij. Het bedrijf beschikt over een ruim aanbod aan nieuwbouwwoningen, bestaande woningen, huurwoningen en bankbeslagen. Daarbij beschikt het kantoor over een eigen team van aannemers en architecten om samen met de klant een droomhuis te bouwen. Dit laatste kan op elke willekeurige locatie in heel Spanje. CasalasDunas is Mondi approved en met grote regelmaat te zien op RTL 4 TV bij Way of Living en Housevision. CasalasDunas is in Nederland en België te bezoeken op de vastgoedbeurzen Second Home International en de Spanje Expobeurs. Meer weten? neem contact op via mailto: info@casalasdunas.com of bel naar +34 965 724 489 (ES) of +31 (0)883 962 641 (NL).