Netherlands
Netherlands
CasaLasDunas
CasaLasDunas
Nieuws
10 november 2017

Strijd tegen de illegale verhuur

Strijd tegen de illegale verhuur

In de strijd tegen de illegale verhuur van appartementen en woningen aan toeristen, gaat nu ook de belastingdienst een rol spelen.

Vorige week werd bekend gemaakt dat er een regelwijziging zal worden toegepast en dat het bij elke verhuurde woning binnenkort verplicht wordt dat de gegevens van de officiële eigenaar van de woning worden opgegeven.

Ook verhuurplatforms op internet worden verplicht om die gegevens te hebben van elke woning die ze aanbieden en de belastingdienst kan op die manier zien wie er inkomsten binnenkrijgt via de verhuur van een woning.

Hoewel de hotels en de geregistreerde toeristische appartementen in 2017 een goed jaar doormaken schatten de Valenciaanse autoriteiten in dat er alleen al in de provincie Alicante momenteel 400.000 woningen worden verhuurd waarover geen enkele controle bestaat. En dat na twee jaren waarin de controles flink werden aangescherpt en waarin bereikt werd dat meer dan dertigduizend nieuwe woningen zich registreerden als toeristische huurwoning.

CasaLasDunas verhuurt enkel woningen welke volledig legaal geregistreerd zijn. Dit kunt u zien aan de vermelde licentienummers op de pagina´s van onze huurwoningen.