Netherlands
Netherlands
CasaLasDunas
CasaLasDunas
Nieuws
03 november 2017

Klimaat Costa Blanca over het weer en vakantie temperaturen

Klimaat Costa Blanca over het weer en vakantie temperaturen

Klimaat Costa Blanca en weersinformatie – tijdens je Spanje vakantie in de regio kun je genieten van lange, warme zomers en gematigde winters. De Costa Blanca is dan ook een populaire Middellandse Zee bestemming voor vakantiegangers die het hele jaar door op zoek zijn naar zon en heerlijke temperaturen.

Klimaat Costa Blanca
Met meer dan 320 dagen zon per jaar, en een gemiddelde jaar temperatuur van bijna 20 graden Celsius, behoort de Costa Blanca (volgens onderzoek van de wereldgezondheidsorganisatie) tot een van de gezondste plaatsen om te wonen. Deze regio is een favoriete plek voor gepensioneerden, en een geweldige plek voor personen die lijden aan verschillende kwalen, zoals artritis en reuma. Het weer Costa Blanca is dan ook perfect om te overwinteren. Vooral Benidorm en de omgeving van Alicante is een populaire winterzon vakantiebestemming.

Klimaat Costa Blanca – Zomer
Het weer aan de Costa Blanca kenmerkt zich door zijn lange hete zomers met hoge temperaturen. In de zomermaanden juni, juli en augustus ben je aan de Costa Blanca Spanje verzekerd van warm en zonnig weer. In het hoogseizoen in de maanden juli en augustus kunnen de temperaturen schommelen tussen 27 en 40 graden Celsius. De gemiddelde temperaturen in juni, juli en augustus liggen overdag tussen de 28 en 31 graden. In de nachten koelt het maar weinig af, de temperaturen schommelen dan tussen de 19 en 22 graden. In de zomermaanden valt er maar weinig regen, gemiddeld regent het maar 2 dagen per maand. Vaak betreft dit ook nog maar een enkele regenbui. Het zeewater voor de kust is aangenaam om te zwemmen, snorkelen of andere watersporten te beoefenen. In juni is het zeewater gemiddeld 21 graden en loopt op naar 26 graden in augustus.

Costa Blanca weer & klimaat omstandigheden
Zoals hierboven al genoemd kunnen in de zomer hoge temperaturen voorkomen aan de Costa Blanca. Toch voelt deze intense hitte anders aan dan bij ons in Nederland, de hitte wordt namelijk getemperd door de kustwinden vanaf de Middellandse Zee.

031117-1

Volop zon in de zomermaanden
Met gemiddeld 10 tot 12 uur zon per dag in de maanden juni, juli en augustus zijn de zandstranden aan de Costa Blanca de beste plek om te zonnen of te genieten van de vele watersporters. Wanneer de temperaturen in de maanden juli en augustus echt beginnen te stijgen, kiezen veel lokale mensen en toeristen ervoor om binnen te blijven tijdens de middag, wanneer de zon op zijn sterkst is.

Klimaat Costa Blanca – Herfst
Wat betreft het weer Costa Blanca is de herfst een ideale vakantieperiode. Voor degenen die op zoek zijn naar milder weer tijdens hun Spanje vakantie, zijn de herfstmaanden september, oktober en november een ideale reistijd. De gemiddelde dagtemperatuur ligt in september nog op 28 graden. In oktober en in november liggen de temperaturen nog tussen de 23 en 20 graden overdag. Daarnaast  schijnt de zon in september, oktober en november gemiddeld 7 uur per dag, geweldig weer om te genieten van een herfstvakantie aan de Costa Blanca.  Tijdens de herfstmaanden koelt het zeewater af naar gemiddeld 19 graden.

Klimaat Costa Blanca – Voorjaar
In de voorjaarsmaanden maart, april en mei zijn de temperaturen iets lager, variërend van 21 tot 24 graden. In de maanden maart, april en mei kan het weer Costa Blanca soms wat regenachtig zijn. Het klimaat Costa Blanca is dusdanig dat we gewoonlijk de meeste buien zien tussen maart en mei. De temperaturen liggen overdag in maart op gemiddeld 18 graden, in april komt de temperatuur overdag al op 21 graden. En mocht je een meivakantie willen boeken, de temperaturen liggen in mei gemiddeld rond de 25 graden. Ook het Middellandse Zeewater heeft in mei al een aangename temperatuur van gemiddeld 18 graden. In maart, april en mei regent het gemiddeld 6 tot 5 dagen per maand. Het komt trouwens maar zelden voor dat het constant regent, meestal zijn het enkele buien, verdeeld over de dag. De zon schijnt in het voorjaar gemiddeld 8 uur per dag.

Klimaat Costa Blanca – Winter
Ga je op vakantie in de winter naar Benidorm of Alicante dan is dit een prima periode om te genieten van aangenaam weer. Het Costa Blanca klimaat kenmerkt zich door milde warme winters, met volop zon. Met een aangename gemiddelde temperatuur van 17 graden Celsius zijn de winters aan de Costa Blanca uiterst mild met veel zon en heldere luchten. Zelfs in december, januari en februari ontvangt de kustregio nog gemiddeld 6 uur zon per dag. Voor buitenactiviteiten, zoals wandelen, fietsen (mountainbiken), golf, tennis en sightseeing zijn dit prima weersomstandigheden. De Costa Blanca ligt aan de rand van een zeer bergachtig gebied, die voor uiteenlopende temperaturen en weersomstandigheden van stad tot stad kan zorgen. In december liggen de temperaturen gemiddeld op 17 graden overdag en de zon schijnt vaak meer dan 5 tot 6 uur. Uitstekende omstandigheden om te overwinteren in Alicante of Benidorm, de meest populaire badplaatsen voor senioren aan de Costa Blanca. In januari en februari blijft het gemiddeld ook nog rond de 16 graden overdag, in de nachten koelt het af naar gemiddeld 8 graden.

Costa Blanca vakantie
Met de prachtige stranden en een schilderachtige omgeving is een Costa Blanca vakantie enorm populair bij veel vakantiegangers. De Costa Blanca is voorzien van een mooi gevarieerd stuk mediterrane kustlijn. Een aantrekkelijke regio voor een Spanje vakantie met weelderige valleien, sinaasappelboomgaarden, traditionele witte Moorse dorpjes en pittoreske heuvels. Het klimaat Costa Blanca profiteert van het beroemde milde zonnige klimaat in de winter en in het bijzonder in de lente en de herfst.

Costa Blanca – Badplaatsen en charmante dorpjes
Traditionele Costa Blanca badplaatsen zoals Calpe, Moraira en El Portet bieden uitstekende vakantie mogelijkheden. Een andere populaire reisbestemming zijn de gebieden rond Dénia en de onbedorven Middeleeuwse oude stad Javea. De Costa Nova, La Cala, Lluca, Montgo, La Cala en La Sella staan bekend om hun prachtige (vakantie)villa’s met mooie zwembaden, terrassen en tuinen. Een Costa Blanca vakantie is in toenemende mate populair bij wandelaars, fietsers, kunstenaars en natuurliefhebbers. Velen voelen zich aangetrokken door de mooie plekken zoals de Jalon vallei en de mooie bergdorpjes als Guadalest.

Overnachten aan de Costa Blanca
Omgebouwde landhuizen, vakantiehuizen, villa’s en landelijke hotels in karakteristieke stadjes zoals Altea La Villa, Benissa, Cabo de Gorgos of het kleine heuveldorp Benimaurell zijn ideaal voor wie op zoek is naar rust en stilte van het traditionele Spanje. Wie toch meer vertier wil tijdens zijn Spanje vakantie zijn de aantrekkelijke badplaatsen zoals Altea, Javea, Moraira en Denia zeker een bezoek waard. Deze vier kustplaatsen met veel Spaans karakter en fijne stranden worden een steeds populaider reisbestemming. De meest bekende badplaats is Benidorm met zijn bekende Levante strand.

Costa Blanca met kinderen
Ga je met je kinderen op vakantie naar de Costa Blanca dan kunnen ze genieten van attracties zoals Aqualandia, het safaripark Vergel, Mundomar en Tierra Mitica, een van de belangrijkste themaparken van Spanje. De Costa Blanca stranden bieden uitstekende mogelijkheden om te watersporten, zoals jetski, windsurfen, kanoën, snorkelen en duiken. De Costa Blanca is daarnaast een paradijs voor golffanaten.