Netherlands
Netherlands
CasaLasDunas
CasaLasDunas
Nieuws
13 december 2019

Kerstmarkten in Spanje

In Spanje zijn in de meeste steden gezellige kerstmarkten te vinden. Je drinkt hier misschien geen warme chocomelk of glühwein in de zon (hoewel het soms ook in Spanje flink koud kan zijn), maar je kunt er wel heerlijke lekkernijen, kerstversiering en veel meer kerst-gerelateerde producten vinden.

Alicante

 • Casa de Papa Noel, In de stad Alicante is het huis van de Kerstman sinds 30 november weer geopend. De kinderen kunnen samen met hun ouders langskomen om de kerstman te ontmoeten tot 24 december, Nochebuena.
 • De Feria de Rabasa (op het terrein van Rabasa langs de snelweg ) staat in Alicante tussen 30 november en 26 januari 2020. Er zijn meer dan 100 activiteiten en kraampjes te vinden.
 • In de Plaza de Toros is er ook een schaatsbaan van 30 november tot 6 januari 2020.
 • Tussen 20 en 29 december om 19.30, 20.30 en 21.30 uur (behalve 24 december) vindt er een videomapping spektakel plaats op de Plaza del Ayuntamiento met mooie videobeelden en een kerstverhaal geprojecteerd op het gemeentehuis.

Elche

 • Net zoals andere jaren vindt er ook in Elche weer een kerstmarkt plaats onder de naam ‘El Mercat de Nadal de Elche’. Deze is te vinden op de Plaza de la Glorieta waar meer dan 20 kraampjes staan die tussen 5 december en 6 januari 2020 geopend zijn.
  Naast de kerstmarkt op de Plaza de la Glorieta is er ook een kerstmarkt bij de fontein op de Paseo de la Estación waar tevens een schaatsbaan te vinden is voor als je wilt schaatsen aan de Costa Blanca. De schaatsbaan is open vanaf 6 december terwijl de kerstspullen pas vanaf 20 december te koop zijn. Ook hier heeft de Kerstman een eigen ‘Casa de Papa Noel’ dat opent op 22, 23 en 24 december.

Alcoy

 • Bekijk zeker eens de poppenvoorstelling van de kerststal El Betlem de Tirisiti die als toeristisch interessant staat aangemerkt.

Orihuela

 • Van 18 en 24 december is er kerstmarkt op de Glorieta Gabriel Miro in Orihuela. De kerstman bezoekt de kerstmarkt tijdens de parade op 22 en 23 december in Orihuela Costa en het oude centrum van Orihuela. Verder zijn er in de stad meerdere activiteiten die met kerstmis te maken hebben.

Ibi

 • Op 13, 14 en 15 december viert Ibi weliswaar geen kerstmarkt maar meer een Driekoningenmarkt met de Mercado de Los Reyes Magos.
  Deze vindt plaats op de Plaza de la Libertad in Ibi met veel kraampjes, gastronomie en activiteiten.

Benidorm

 • Ook in de kustplaats Benidorm wordt kerstmis gevierd met veel activiteiten voor klein en groot met o.a. een huis van de kerstman maar ook met een kerstmarkt tussen 1 december en 6 januari 2020 in het park Parque de Elche.

Benijofar

 • Op donderdag 12 december vanaf 10 tot 17 u kunt u op het plein bij slagerij delicias terecht voor een gezellige kerstmarkt.

Almoradi

 • Kerstmarkt van 13 tot 15 december op de plaza de la constitucion vanaf 10 u.

Formentera

Op zondag 15 december kerstmarkt voor het gemeentehuis met ongeveer 50 standhouders vanaf 12 u

Los Montesinos

 • Kerstmarkt in de Avenida de la Marquesa (bij de kerk) van 13 tot 15 december.
 • Zaterdag 14 december om 19 u45 opening van het kersttafereel bij het centro civico (gemeenteplein)

Orihuela Costa

 • In het winkelcentrum ‘La Zenia’ heerst er een gezellige kerstsfeer en staan er tot 6 januari heel wat activiteiten voor kinderen op het programma.

Torrevieja

 • In het winkelcentrum Habaneras is het kersthuis te bezichtigen tot 5 januari tussen 17 en 21 u, behalve op 24,31 december en 5 januari tussen 12 en 14 u. Kinderen kunnen hun brief voor de Reyes Magos maken of hun muzikaal talent tonen op de gigantische piano.  Ook is er een stand van het dierenasiel en een infopunt waar men speelgoed of voeding kan deponeren voor de minderbedeelden.