Netherlands
Netherlands
CasaLasDunas
CasaLasDunas
Nieuws
23 augustus 2019

Feria Málaga

Feria Málaga

La Feria de Málaga is een traditioneel feest wat jaarlijks in de maand augustus gedurende anderhalve week gevierd wordt. Naast Semana Santa is dit het grootste evenement van het jaar van de stad Málaga. Het feest in Málaga is in Andalusië bekend vanwege de grote opzet en de uitbundige dagelijkse feesten.

De oorsprong van het feest is de herdenking van de bevrijding van de Moorse overheersing. De stad kwam na de herovering in handen van de Katholieke Koningen. De eerste herdenking van de verovering was in 1491 welke werd gevierd met een processie tijdens Maria Hemelvaart op 15 augustus. Na 1887 is de herdenking uitgegroeid tot een meerdaags evenement. De processie van Virgen de la Victoria is altijd een belangrijk onderdeel geweest.

De feesten van de Feria van Málaga worden ingeluid met een prachtige vuurwerkshow op het strand. Er is een compleet dorp opgetrokken van tenten. Verenigingen en restaurants hebben allemaal hun eigen caseta met muziek, eten en drinken. Ook is er een grote kermis. Een traditioneel onderdeel van de Feria is de rijtoer met paarden en koetsen. Ook gaat een deel van de lokale bevolking geheel in stijl naar de feesten. Dames zijn gekleed in mooie flamenco jurken en de heren dragen een mooi pak en een hoed.