Quarantaineperiode

15 mei 2020

Iedere dag worden er berichten gepubliceerd in de media, waaronder zowel geplande als bevestigde regelgevingen. Natuurlijk zijn vele mensen op zoek naar antwoorden over het internationaal reizen en de voor de deur liggende zomervakantie.

Quarantaineperiode

Deze week is een officieel schrijven vrijgegeven waarin een wijziging in de grenssituatie wordt toegelicht: De grenscontroles worden tijdelijk hersteld van 15 mei 2020 middernacht tot en met 23 mei 2020. Enkel de volgende personen hebben toestemming om het nationale grondgebied via de lucht en/of over zee binnen te komen:

  • Spaanse staatsburgers;
  • Inwoners van Spanje, die als resident hun hoofdverblijfplaats in Spanje moeten bewijzen;
  • Grensoverschrijdende werknemers;
  • Gezondheidswerkers of ouderenzorgprofessionals;
  • Degenen die documentaire redenen van overmacht of noodsituatie documenteren

Buitenlands personeel dat geaccrediteerd is als lid van diplomatieke missies, consulaire diensten en internationale organisaties in Spanje, zijn vrijgesteld van deze beperkingen, op voorwaarde dat de verplaatsingen verband houden met de uitvoering van hun officiële taken. Toeristen en/of eigenaren van een tweede verblijf in Spanje zijn helaas tot op heden nog niet welkom. Een NIE of bewijs van Empadronamiento (inschrijving in de gemeente) is niet voldoende. Enkel de residenten die over een Certificado de Registro de Ciudadano de la Union beschikken, kunnen momenteel het land in komen.

Mensen uit het buitenland moeten na aankomst 14 dagen in quarantaine worden geplaatst. Dit staat gelijk aan Fase 0 van het de-escalatieplan. Tijdens de quarantaineperiode moeten de hierboven vermelde personen bij hun huis of accommodatie blijven en hun reizen beperken tot de volgende activiteiten:

  1. Aankoop van voedsel, geneesmiddelen en basisbehoeften.
  2. Bijstand aan gezondheidscentra, diensten en instellingen.
  3. Door overmacht of een noodsituatie.

Deze nieuwe regelgeving is geldig zolang de alarmstatus aanhoudt, wat momenteel bevestigd is tot en met 23 Mei 2020, echter is er reeds een verlenging aangevraagd tot 21 Juni 2020.

Meer informatie over uw eventuele reis naar Spanje kunt u ook vinden op: ~ Corona maatregelen Spanje, Reisadvies...

Meer updates...

Houd me op de hoogte