Hulp bij het vinden…

Hulp bij het vinden…
17 jan 2020

We kennen allemaal de spreuk er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Zo zijn er ook diverse wegen die leiden naar een tweede huis in Spanje. Die zijn niet allemaal identiek en welke weg je kiest hangt af van je persoonlijke voorkeuren.

In dit artikel gaan we in op enkele zaken die je kunnen helpen te bepalen welke weg je wilt bewandelen en waar je rekening mee dient te houden. Een tweede huis koop je niet zomaar en al helemaal niet als dat in een ander land staat waar alles volledig anders werkt en waarvan je de taal niet spreekt of onvoldoende beheerst.

Oriëntatiereis
Een mooi begin van je zoektocht is het maken van een reis ter oriëntatie waar je ooit wilt gaat wonen of vaker op vakantie wilt. De foto’s en video’s van een streek kunnen nog zo mooi zijn, maar niets haalt het bij er zelf aanwezig zijn en met je eigen zintuigen alle indrukken goed in je op te nemen. Gaat je voorkeur al uit naar een bepaalde kust? Boek dan een vlucht en neem er een kijkje. Wordt die voorkeur voor een specifiek gebied in Spanje serieuzer, bezoek het dan in verschillende seizoenen. Een kuststreek in de zomer heeft een totaal andere sfeer dan als je er bijvoorbeeld in januari verblijft.

Beurzen
Ben je nog even niet in de gelegenheid om naar Spanje te reizen om je daar ter plekke te oriënteren op de woningmarkt en wil je wel verder met je zoektocht? Bezoek dan een van de woningbeurzen die gehouden worden in Nederland of België. De eerstvolgende beurzen in de buurt zijn:

  • Flanders Expo Gent – 7, 8, 9 Feb
  • Jaarbeurs Utrecht – 13, 14, 15 Maart

Zo’n vastgoedbeurs bezoeken is een goede manier om meer informatie te vergaren over wonen in het buitenland. Bezoek er bijvoorbeeld de stand van CasaLasDunas, een bekende vastgoedmakelaar gespecialiseerd in het woningaanbod aan de Costa Blanca, Costa Cálida, Costa del Sol.

Klik hier voor gratis toegang…

TV-programma’s
Diverse tv-programma’s behandelen het thema huizen kopen in het buitenland. Way of living, Life is Beautiful, Droomhuis Gezocht, Droom van een Tweede Huis, Nederland Verhuist en HouseVision. Ook al behandelen niet al deze programma’s woningen in Spanje of specifiek het aankoopproces, je kunt er toch inspiratie doen over waarop je moet letten bij je zoektocht, als waar op te letten bij je zoektocht, eventuele verhuurmogelijkheden, valkuilen en financiële aspecten van het bezitten van een tweede woning in het buitenland.

‘Mondi approved’
Indien aanbieders van vastgoed in het buitenland zich actief richten op Vlaamse en Nederlandse consumenten, dan kunnen ze in aanmerking komen voor het keurmerk ‘Mondi Approved’ mits ze voldoen aan de criteria, die per land/regio kunnen verschillen, en zich conformeren aan de gedragsregels van Mondi. Met ‘Mondi Approved’ en ‘laagste prijsgarantie’ biedt Mondi de transparantie waar consumenten al jaren naar op zoek zijn. In tegenstelling tot (internationale) makelaarsorganisaties kijkt Mondi primair naar de belangen van de consument om tot een succesvolle aankoop van een (tweede) huis of vastgoedbeleggingsobject te komen. CasaLasDunas is zo een vastgoedbedrijf in Spanje dat over het keurmerk beschikt.

Met Mondi approved speel je op safe!…

Verkoopteam Nederland
Veel makelaars in Spanje hebben een vertegenwoordiging in Nederland en/of België of het gaat om Nederlandse of Belgische bedrijven met vertegenwoordiging in Spanje. Dat is handig voor als je niet ieder moment in de gelegenheid bent om naar Spanje af te reizen, maar wel vast wilt beginnen met je zoektocht naar de perfecte woning. CasaLasDunas is zo’n vastgoedbedrijf dat is gevestigd in Spanje, maar wordt ondersteund door een verkoopteam in Nederland. Zo kun je – voordat jnaar Spanje komt – in je eigen vertrouwde omgeving over alle facetten spreken die komen kijken bij het kopen van een huis in Spanje. Een van de adviseurs in Nederland brengt dan je wensen in kaart en sluit die kort met het verkoopteam in Spanje. Zo kun je – als je eenmaal in Spanje bent aangekomen – je veel gerichter concentreren op het woningaanbod en meer tijd besteden aan het verkennen van je toekomstige omgeving.

Bezichtigingstrip
Zodra je na het doorlopen van bovengenoemde stappen specifieke woningen op het oog hebt, ga je naar Spanje om ze te bezoeken. Blijf goed opletten en kritisch bezien of de woning aan al je vooraf gestelde eisen voldoet. Ook al heeft een woning een schitterend uitzicht, als het terras het grootste deel van de dag in de schaduw ligt, kun je er wellicht minder van genieten dan je zou willen. Een prachtig appartement kan dan wel op een steenworp afstand van het strand liggen, maar als alle faciliteiten ver weg zijn, kan je dat in de toekomst beperken in je bewegingsvrijheid. Tot slot blijft je onderbuikgevoel altijd een goede raadgever. Én het advies van een betrouwbare Nederlandstalige makelaar in Spanje met wie je alle voorgaande stappen ook al hebt doorlopen. Veel succes!

Wij organiseren een op maat gesneden bezichtigingstrip…

Houd me op de hoogte