Netherlands
Netherlands
CasaLasDunas
CasaLasDunas

Golfen in Spanje

 

Spanje is met zijn mooie witte stranden waar je uren kunt wandelen voor veel mensen een zeer populaire bestemming. Maar buiten strand, zee en zon is Spanje ook een populair golfbestemming. Zeker aan de Costa Blanca zijn talrijke golf courses te vinden. De golfbaan ligt meteen buiten uw vakantiewoning.

golf-golven

De laatste jaren is deze groep toeristen toegenomen. Vooral het klimaat maar ook de vele prachtig aangelegde golfbanen en resorts tellen hierin mee. Spanje kent meer dan 300 golfbanen en heeft ook zelf een behoorlijk aantal enthousiaste golfers. Diverse golfbanen zijn omringd door appartementen en bungalows. Op de Spaanse golfbanen is het nooit echt druk maar de golfbanen zijn meestal wel heuvelachtig.

Gelukkig wordt er tegenwoordig op de golfclubs wel Engels gesproken zodat het spelen op een van de mooie banen aan de Costa Blanca geen probleem hoeft te zijn. Dat de golfer Spanje als golfland weet te waarderen blijkt uit de jaarlijkse stijging van het aantal golfers, dat op golfvakantie in Spanje gaat. Dit gastvrije en veelzijdige land verwelkomt u graag.

Johan Cruyf
Speciaal de golfliefhebber komt in deze streek volop aan zijn trekken. In een cirkel van ca. twintig kilometer zijn vijf prachtige golfbanen gesitueerd en wanneer dat niet voldoende is kan er tevens in de omgeving van Alicante (een half uur rijden) volop gegolft worden. Meer landinwaarts, in de buurt van de stad Murcia, bevindt zich onder andere Mosa Trajectum, de 18-holes baan waaraan Johan Cruyf zijn naam heeft verbonden.