Netherlands
Netherlands
CasaLasDunas
CasaLasDunas

Costa Blanca Noord

 

Costa Blanca Noord bevindt zich in de provincie van Alicante en strekt zich uit van Denia richting het zuiden tot aan Alicante stad. Deze kuststrook wordt door velen als een van de mooiste van Spanje beschouwd en kenmerkt zich door een zeer gevarieerd en schilderachtig landschap. Niet alleen uitgestrekte witte zandstranden, waar de Costa Blanca haar naam aan te danken heeft, maar ook indrukwekkende kapen en klippen met verscholen baaitjes tussen dennenbossen maken van deze zone een zeer exclusieve regio.

In het directe achterland treffen we pittoreske bergen en valleien aan die grotendeels bestaan uit sinaasappel- en amandelboomgaarden. Door deze hoogteverschillen treffen we een rijk aanbod van vastgoed aan met prachtige vergezichten.

De belangrijkste plaatsen zijn Denia, Javea, Moraira en Altea waar langs de kust uitsluitend appartementencomplexen met maximaal 4 verdiepingen toegestaan, met uitzondering de plaats Calpe, zijn en men tevens ruim opgezette villawijken treft tussen het aanwezige groen. Hierdoor krijgt het hele gebied een residentieel karakter met veel permanente bewoning en bedrijvigheid gedurende het hele jaar. Calpe zeer geliefd bij de Belgen mede door de uitstekende gastronomie en fraaie boulevards. Het massatoerisme gaat men hier dan ook niet aantreffen, met uitzondering van de plaats Benidorm die al jarenlang een van de meest bekende vakantiebestemmingen van Spanje is met haar uitgestrekte wandelboulevards.

De liefhebber van themaparken komt hier ook aan zijn trekken gezien de grote hoeveelheid die hier gebouwd zijn. Zowel attractieparken als dierentuinen en waterparken staan garant voor vertier met het de hele familie. Ook liefhebbers van watersporten kunnen hun hart ophalen dankzij de adembenemende kustlijn met verschillende strandjes en grotten die alleen via het water toegankelijk zijn. Jachthavens zijn hier dan ook in overvloed aanwezig waarvan die van Denia een van de belangrijkste is met dagelijkse verbindingen naar Ibiza en Mallorca.

Een voordeel van deze regio is dat het goed bereikbaar is via de luchthavens van Valencia in het noorden en Alicante in het zuiden. De meeste plaatsen hebben tevens hun eigen afslag aan de AP-7 snelweg, waardoor men snel ter plaatse is. Daarbij komt dat er geen grote industrie te vinden is en de gehele zone een speciaal microklimaat heeft, waardoor het een van de gezonde plekken ter wereld is om te wonen of verblijven.