Netherlands
Netherlands
CasaLasDunas
CasaLasDunas
Nieuws
07 september 2018

RTL 4 House Vision reist af naar de populaire Spaanse zuidkust

RTL 4 House Vision reist af naar de populaire Spaanse zuidkust

De naam van de kuststreek Costa del Sol geeft al een hint: de zon schijnt hier veelvuldig en gemiddeld zelfs meer dan 300 dagen per jaar, waarmee de gemiddelde jaartemperatuur op een heerlijke 18 graden ligt. Officieel wordt de 161 kilometer lange kustlijn van de provincie Málaga, tussen de rots van Gibraltar en de provincie Granada waar de Costa Tropical begint, aangeduid als Costa del Sol. Toch verwijzen de meeste mensen naar het drukste stukje van deze kust dat te vinden is tussen Málaga en het 90 kilometer ten westen daarvan liggende Estepona.

Kust van de zon
De kust van de zon is al decennialang een wereldberoemde vakantiebestemming met klinkende plaatsnamen als Marbella, Torremolinos, Mijas en Benalmádena. Internationale jetset, overwinteraars en vakantiegangers die massaal de kust bezoeken via pakketreizen genieten gemoedelijk samen van wat het leven in het uiterste zuiden van Spanje te bieden heeft. En dat is nogal wat. Een uitgebreid aanbod aan zandstranden rijk aan voorzieningen, indrukwekkende cultuur en een zeer gevarieerde lokale gastronomie.

Boeiend achterland
In het binnenland liggen de bezienswaardige steden Granada, Córdoba en Sevilla. Deze trekken vanwege hun rijke aanbod aan monumenten waaronder het Alhambra, de Mezquita en het Alcázar al decennialang bezoekers vanuit de hele wereld. Tel daarbij de natuurlijke omgeving op met beschermde gebieden als de Sierra de las Nieves, de Sierra de Grazalema, de goed bereikbare Sierra Nevada, de Tabernas woestijn en het vogelrijke nationale park El Coto Doñana.

House Vision
Doordat zoveel mensen in een of meerdere vakanties de Costa del Sol en het achterland hebben leren kennen, heeft als resultaat dat een aantal van hen heeft besloten zich er definitief te vestigen of in elk geval te investeren in een vakantiewoning. De redactie van het RTL-4 televisieprogramma Housevision heeft dat ook gezien en nam onlangs twee afleveringen op aan de Zuid-Spaanse kust om de Nederlandse televisiekijker in te lichten over de mogelijkheden die er liggen op vastgoedgebied. Deze afleveringen zijn in het komende seizoen dat in september van start gaat, te zien.
House Vision richt zich op kijkers die geïnteresseerd zijn in het kopen of huren van een vakantiewoning in zowel Nederland als in het buitenland. Elke week wordt een andere bestemming aangedaan. De betreffende locatie wordt uitgebreid in beeld gebracht door interviews en shots van het interieur en het exterieur. House Vision kwam al verschillende keren naar Spanje en werd daar rondgeleid door medewerkers van CasaLasDunas.

De afleveringen over de Costa del Sol met CasaLasDunas worden uitgezonden op zaterdag 22 september om 17.30 uur

CasaLasDunas aan de Costa del Sol
Tot nu toe kwamen medewerkers van House Vision opnames maken aan de Costa Blanca en de Costa Cálida, beide aan de Spaanse oostkust. Ditmaal zijn er twee afleveringen opgenomen aan de Costa del Sol. Omdat CasaLasDunas hier inmiddels ook kantoor houdt, werd de hulp ingeroepen van de medewerkers die alles weten op vastgoedvlak over dit stukje Spanje. Kjell Veenman en Ilona van Rhijn werken in het zuiden hard om alle klanten van CasaLasDunas die een huis willen kopen aan de Costa del Sol bij te staan in het hele proces. Zij bieden daar de service die het makelaarsbedrijf al sinds 1997 aan de Costa Blanca biedt. De oprichters Hans en Jos van Let startten hun bedrijf destijds in La Mata. Inmiddels is het kantoor gevestigd in La Marina. Zoon Rogier en schoondochter Nathalie van Let zullen de zaak overnemen en zijn er inmiddels ook jaren werkzaam.
Vanaf 1 september is House Vision weer wekelijks op televisie. Presentatoren Nana en Tim leiden de kijker in twee afleveringen rond langs de mooiste plekjes van de Costa del Sol, komen dankzij Kjell en Ilona van CasaLasDunas meer te weten over alles wat er te doen is en geven gedetailleerde informatie over de woonmarkt aldaar. In andere afleveringen bekijken ze in Nederland nieuwe vakantieparken, vakantiewoningen, mooie omgevingen en interessante activiteiten die er te doen zijn. Het programma wordt elke zaterdag om 17:30 uur en zondag om 10:25 uur uitgezonden.

De uitzendingen over Costa del Sol
De afleveringen over de Costa del Sol met CasaLasDunas worden uitgezonden op zaterdag 22 september om 17.30 uur, op zondag 23 september om 10.25 uur, op zaterdag 6 oktober om 17:30 uur en op zondag 7 oktober om 10:25 uur.

Overweegt u een huis te kopen aan de Costa del Sol? Neem dan contact op met CasaLasDunas. Kjell Veenman en Ilona van Rhijn staan u graag te woord op een van de prachtige locaties tussen Nerja en Estepona om u alles te vertellen over de werkwijze van dit Nederandse makelaarsbedrijf in Spanje en de vele mogelijkheden aan deze veelzijdige Spaanse kust.