Netherlands
Netherlands
CasaLasDunas
CasaLasDunas
Nieuws
16 november 2018

Ontwikkelingen derde kwartaal Spaanse huizenmarkt

Via verschillende bronnen zoals onder andere ST Sociedad de Tasación en Tinsa ontvangt Mondi ieder kwartaal cijfers over de ontwikkelingen op de Spaanse huizenmarkt. Beide vermelde organisaties houden zich ook bezig met taxaties van vastgoed in Spanje. De rapportages zijn interessant om te lezen en te delen met de leden van Mondi.

“Dit is het moment om toe te slaan op de Spaanse markt” kan wat genuanceerder bekeken worden met feitelijke achtergrondinformatie. Uiteraard zijn de marktontwikkelingen – zoals gebruikelijk -altijd sterk afhankelijk van de locatie van het vastgoedobject.

Buitenlanders, waaronder Belgen en Nederlanders richten zich nog steeds voornamelijk op de Costa Blanca en de Costa del Sol. Hierbij geldt dat een nieuwbouwwoning behoorlijk in trek is. Maar Mondi ontvangt ook signalen dat meer projectontwikkelaars niet/minder bereid zijn om de bankgarantie te verstrekken bij aankoop van een nieuwbouwwoning. En dat is een slecht signaal. Ruim twee weken geleden publiceerde Mondi het artikel met de volgende quote:

“Als koper zou u voet bij stuk moeten houden en indien men weigerachtig blijft de bankgarantie te verstrekken, zou u op zoek moeten gaan naar een ander project.“

Raadpleeg voor meer informatie de publicatie Bankgarantie opeisen in Spanje.

De timing voor de aankoop van een woning in het buitenland is zeer persoonsgebonden. In algemene zin kan Mondi alleen maar adviseren om tot aankoop over te gaan als u een weloverwogen aankoopbeslissing kunt maken. Laat u dus niet opjagen en zeker deskundig en op onafhankelijk wijze begeleiden.

De Engelstalige versie van Spanish Residential Real Estate Trends is toegankelijk voor leden van Mondi.

Bron: Mondi