Netherlands
Netherlands
CasaLasDunas
CasaLasDunas
Nieuws
17 augustus 2018

Maak gebruik van een goede makelaar bij aankoop van een woning in Spanje

Maak gebruik van een goede makelaar bij aankoop van een woning in Spanje

Een goed uitgangspunt bij de aankoop van een woning in Spanje is om een woning te kopen die ook weer verkocht kan worden. Maak ook gebruik van een makelaar tijdens de onderhandelingen. Hij of zij kan namelijk wél zonder emoties onderhandelen in tegenstelling tot enthousiaste kopers! Die kunnen hun blijdschap over dat ze een woning naar hun hart hebben gevonden vaak niet onder stoelen of banken steken. En teveel enthousiasme helpt niet altijd bij het verkrijgen van de gewenste prijs.

Financiën op orde
Alvorens een bod uit te brengen is belangrijk dat u uw financiën op orde heeft. Pas dan kunt u spijkers met koppen slaan. Bovendien zal de verkoper uw bod sneller aanvaarden dan dat van iemand die eerst nog een hypotheek moet aanvragen, het geld nog voor een bepaalde periode vast heeft staan of zijn huis in Nederland nog moet verkopen.

Taxatierapport
Ongeacht of u een hypotheek nodig heeft is het verstandig een taxatierapport op te laten maken door de Spaanse bank of andere financiële instelling. Dat biedt u meer zekerheid dat u na verloop van tijd de woning ook weer kunt verkopen aan een potentiële koper die op zijn beurt ook een hypotheek nodig heeft.

Vereiste documenten
Voor het uitbrengen van een bod, is het handig uw makelaar eerst na te laten kijken of de wettelijk vereiste documenten van de woning beschikbaar zijn. Een goed begin is dan het aanvragen van de ‘nota simple’. Op basis van dit document kan de makelaar u verder adviseren over eventuele stappen die nog moeten worden gezet om alles geregistreerd te krijgen in de koopakte (escritura).

Onder voorbehoud van…
Indien u met de verkoper van uw toekomstige woning tot een akkoord komt maar er zijn zaken die alsnog geregeld moeten worden, vermeld deze dan in het reserveringscontract met de toevoeging ‘onder voorbehoud van’…

Bespaar niet op kennis
Dit alles kan een belangrijke rol spelen bij de onderhandelingen. Bespaar dus vooral niet op kennis en zekerheid bij het aankopen van een woning te Spanje! Ga met een betrouwbare Nederlandstalige makelaar in zee, die kantoor houdt in Spanje en de Spaanse taal voldoende beheerst. Een goede makelaar die voldoet aan deze voorwaarden is CasaLasDunas.

CasaLasDunas
CasaLasDunas is sinds 1997 dé Nederlandse aankoopmakelaar aan de Costa Blanca, de Costa Cálida en nu ook de Costa del Sol. Het bedrijf helpt de klant bij alle stappen die bij het aankoopproces komen kijken en beschikt over een ruim aanbod aan nieuwbouwwoningen, bestaande woningen en huurwoningen. Daarbij heeft het kantoor ook toegang tot bankbeslagen en beschikt over een eigen team van aannemers en architecten om samen met de klant een droomhuis te bouwen. Dit laatste kan op elke willekeurige locatie in heel Spanje.

Befaamd bedrijf
CasalasDunas is Mondi Approved. Mondi is een belangenvereniging voor mensen die een huis in het buitenland willen kopen, reeds bezitten of die zijn geïnteresseerd in een ander beleggingsobject over de grens. Ook is de makelaardij met grote regelmaat te zien op RTL 4 TV bij Way of Living en Housevision. Casa las Dunas is in Nederland en België te bezoeken op de vastgoedbeurzen Second Home International en de Spanje Expobeurs. Op dit moment beschikt dit dynamische familiebedrijf naast het uitgebreide netwerk aan samenwerkingspartners over in totaal 14 meertalige personeelsleden met elk hun eigen specialiteit. Meer weten? Kijk dan op de website of neem contact op via info@casalasdunas.com of bel naar +34 965 724 489 (ES) of +31 (0)883 962 641 (NL).