Netherlands
Netherlands
CasaLasDunas
CasaLasDunas
Nieuws
14 september 2017

Investeren in een woning én nieuwe levensstijl aan de Costa Blanca

Investeren in een woning én nieuwe levensstijl aan de Costa Blanca

Huizenprijzen in Spanje blijven voorlopig nog stijgen
SAN FULGENCIO – Door de langdurige economische crisis die ook in Spanje flink om zich heen heeft gegrepen, zijn de huizenprijzen inmiddels flink gedaald sinds het maximum in 2007. Feitelijk kunnen we stellen dat ze weer zijn genormaliseerd na de ‘booming years’ met ongekend hoge prijzen per vierkante meter.

Spanje is een groot land en dat heeft tot gevolg dat de prijsniveau’s op de huizenmarkt per regio erg kunnen verschillen. In sommige gebieden is de prijsdaling ruim 40% geweest, maar elders gaat het om slechts 20%. In grote steden als Madrid, Barcelona of San Sebastián bleven prijzen door de crisisjaren heen redelijk stabiel. Hetzelfde geldt voor goed gelegen woningen langs de populaire kusten zoals de Costa Brava, Costa Blanca en de Costa del Sol.

Mede door de bankencrisis overwegen nog steeds veel mensen hun geld te investeren in vastgoed. Bang voor het verlies van de zuurverdiende centen op de beurs of geen vertrouwen meer hebbend in de grote banken die ook in Spanje niet allemaal zo stabiel en stevig bleken dan men doorgaans aannam. We zijn kritischer geworden en willen waar voor ons geld.

Waardevaste en tastbare investering nodig?
Wie wat met zijn spaargeld wil doen laat het met de lage rentes tegenwoordig niet meer zomaar op de bank staan. Van een boot of een tweede woning beleef je veel meer plezier. Een woning is nog steeds een waardevaste investering. Experts en banken voorspellen dat de prijzen van woningen de komende jaren nog gestaag zullen blijven stijgen. Of het nu gaat om een studio aan een mooie golfbaan in Spanje, een bescheiden appartement in het historische centrum van een Spaanse stad, een huis in de ‘campo’ of een villa met zeezicht langs de Spaanse kust: overal is rendement uit te halen.

Wonen aan de Costa Blanca
In Spanje is de oostkust al van oudsher een populaire plek voor Nederlanders en Belgen om er vakantie te vieren, te overwinteren of een tweede stek te kopen. De Costa Blanca en Costa Calida zijn bekend vanwege het ideale klimaat, dat tot de beste van Spanje behoort. Binnen 2,5 uur ben je er met het vliegtuig en kun je je al koesteren in de zon, het bijzondere licht en genieten van de relaxte Spaanse levensstijl en de vriendelijke Spanjaarden. Vergeet daarbij de prachtige omgeving niet, die tal van mogelijkheden biedt om te verkennen wanneer je even genoeg hebt van de heerlijke stranden.

Betrouwbare makelaar aan de Spaanse oostkust
Het familiebedrijf CasaLasDunas is gevestigd aan de Spaanse oostkust en de familie Van Let woont, werkt en geniet daar in volle tevredenheid al ruim zestien jaar van het goede leven. Uit eigen ervaring kunnen alle medewerkers iedereen die een tweede huis in het buitenland overweegt van harte aanbevelen om ook voor Spanje te kiezen. Bij Casa Las Dunas wordt op de eerste plaats een nieuwe levensstijl verkocht in plaats van alleen een huis in Spanje. De familie Van Let heeft zelf ook ervaren hoe we in het noorden over onze welvaart struikelen, hoe er een tekort is aan koopwoningen, een teveel aan regelgeving, een overmaat aan stress met alle gezondheidsrisico’s van dien.

Nieuwe levensstijl
Daarom biedt Casa Las Dunas haar klanten in Spanje graag een nieuwe levensstijl in een heerlijk klimaat (zowel op meteorologisch als op sociaal gezien) dat in elk opzicht meer tijd biedt om ook van het leven te genieten. Binnen een paar uur ben je bovendien weer terug in Nederland of België om familie te zien of zaken te regelen. Casa Las Dunas helpt in die zin niet alleen bij het vinden van de perfecte woning die aan al je wensen en eisen voldoet, ook helpt het bedrijf graag bij het emigreren en bij het integreren in het nieuwe land, zodat de klant zich er snel thuisvoelt. Denk hierbij aan hypotheken, fiscale zaken, verzekeringen en ook begeleiding op het gebied van gezondheidszorg. Ben je nog op zoek naar een woning, dan verzorgt Casa Las Dunas ook huisvesting tot de nieuwe woning is gevonden. Wil een klant die nieuwe woning verhuren wanneer hij of zij er zelf niet verblijft, ook dan is Casa Las Dunas juiste en betrouwbare partij om mee samen te werken. Meer weten? Neem dan nu contact op en laat je vrijblijvend informeren.