Zaterdag 2 mei mogen we wandelen & Individuele Sporten!

30 apr 2020

Vandaag 30 april 2020 om 18.00 uur Is in de persconferentie van Salvador Illa, minister van Volksgezondheid bevestigd dat we vanaf komende zaterdag 2 mei naar buiten mogen voor wandelen en individuele sporten. Hier zijn wel beperkingen in met een tijdschema om de meest kwetsbare groepen te beschermen.

Zaterdag 2 mei mogen we wandelen & Individuele Sporten!

Tussen 06:00 -10.00 en 20.00 - 23.00
Mag er gesport worden door kinderen vanaf 14+ en volwassenen. Wandelen mag met ÉÉN PERSOON met wie je samenwoont, nog niet met het hele gezin. Wandelen mag 1 keer per dag – binnen 1 kilometer afstand van uw woning. sporten mag iets verder maar binnen de gemeente blijven.

Tussen 10:00 -12.00 en 19.00 – 20.00
mogen de Ouderen vanaf 70 jaar en de invaliden. (Mensen met een verzorger) naar buiten om te wandelen Een keer per dag, binnen 1 kilometer afstand van uw woning

Tussen 12.00 en 19.00
Mogen de Kinderen (onder de 14 jaar) naar buiten met dezelfde voorwaarden als voorheen. Slechts 1 volwassene, maximaal 3 kinderen. Geen ontmoetingen met andere kinderen of volwassenen, noch spelen met anderen. Een keer per dag, een uur. Binnen 1 kilometer afstand van uw woning.

U kunt zelfs fietsen, scooters, rolschaatsen, gebruiken! Zolang de sport die je beoefent, ALLEEN doet. Een keer per dag binnen uw gemeente. En reinig / desinfecteer altijd alle apparatuur die buiten wordt gebruikt, wanneer u thuis bent. En natuurlijk, was je handen goed, etc. Dit zijn aanbevelingen van de overheid.

Als u met mensen uit uw eigen huis gaat wandelen, wordt het sterk aanbevolen om een masker te dragen. Het is duidelijk dat het bij het uitoefenen van lichaamsbeweging of sport niet zo eenvoudig is om een masker te dragen vanwege zware ademhaling enz.

U moet ALTIJD minstens 2 meter afstand houden van alle andere personen.

U mag bijvoorbeeld GEEN gemeenschappelijke sportterreinen gebruiken; tennisbanen, voetbalvelden, etc. Het gebruik van deze ruimtes is NIET TOEGESTAAN. Golbanen is nog niet over gesproken, we gaan er vanuit dat dit onder gemeenschappelijk sportgebied valt.

U kunt uw auto niet meenemen om ergens anders, verder weg, te gaan wandelen of sporten. U moet in uw eigen gemeente blijven en mag slechts 1 km van uw huis af zonder uw auto te nemen. Het volledige verslag zal morgen in de BOE vermeld staan. (Boletín Oficial del Estado)

Dit is het algemene nieuws voor Spanje, iedere gemeente krijgt vrijheid om regels te versoepelen of juist aan te scherpen.
In gemeenten met minder dan 5.000 inwoners zijn deze tijdvakken niet van toepassing. Degenen die in dergelijke steden wonen, kunnen van 06.00 uur tot 23.00 uur sporten / wandelen, omdat er geen risico is op overbevolking.

Komende zaterdag is er een persconferentie over de overgang naar Fase 1. uiteraad zullen we u informeren als alle informatie is vrijgegeven.

Morgen is voor ons een feestdag en met deze goede berichten, is het dubbel feest!

Houd me op de hoogte