Korte update president Pedro Sánchez zaterdag 2 mei 2020

3 mei 2020

Vandaag even een korte update van wat onze president Pedro Sánchez gisteren zaterdag 2 mei 2020 heeft uitgesproken tijdens de persconferentie.

Korte update president Pedro Sánchez zaterdag 2 mei 2020

Hij benadrukte dat we de vruchten plukken van het offer dat we allemaal hebben gebracht tijdens deze weken van alarmtoestand. We hebben de epidemie geremd, we hebben door dit te doen in een recordtijd de verspreiding van het virus beperkt. Vanaf nu worden de sociale en persoonlijke verantwoordelijkheid nog belangrijker.

Morgen is het maandag 4 mei en starten we met fase 0: Eén van de maatregelen is de verplichting om maskers te dragen in het openbaar vervoer. Hiervoor worden maandag in totaal zes miljoen maskers verspreid over het hele land.

  • Vanaf morgen kunnen ook cafés en bars opengaan om bestelde afhaalmaaltijden te verkopen en mogen vanaf morgen ook afgehaald worden.Veel vestigingen – bouwmarkten, kapsalons – mogen ook open, zolang de zorg van slechts één klant per werknemer binnen het pand garandeert is.
  • Werken op afspraak en rekening houden met het tijdschema waaraan we verbonden zijn.
  • U mag uw hond meenemen tijdens de wandeling, het sporten, maar nu ook tijdens het tijdschema met uw kinderen.
  • De 4 Eilanden (Formentera, La Graciosa, Hierro en Menorca) gaan naar fase 1.

Pedro Sánchez zei, we hebben beslissingen genomen die niemand ooit heeft moeten nemen, het is mogelijk dat we in sommigen beslissingen ongelijk hadden. Zijn medeleven gingen eerst uit naar de mensen die hun leven hebben verloren en er zal een eerbetoon komen zodra we uit de alarmfase zijn.

Maar toch, “De staat van alarm is nog steeds nodig en woensdag zal er wederom om een verlening worden gevraagd. Er komen dagelijks updates en uiteraard zullen we u hiervan op de hoogte houden.

Meer updates...

Houd me op de hoogte