We zijn door naar Fase1

9 mei 2020

Gisteravond was het verlossende nieuws al. Vanaf komende maandag 11 mei is onze regio door naar Fase1. Het wachten was even op het officiële document dat vandaag is uitgebracht. 51% van de Spaanse bevolking is door.

We zijn door naar Fase1

Onze provincie ¨comunidad Valenciana¨heeft 24 gezondheids districten. In de afgelopen weken is er gekeken naar het aantal nieuwe besmettingen, of de ziekenhuizen het aan zouden kunnen en er werd gekeken naar de verspreiding van het virus. Op basis hiervan zijn 10 gezondheiddistricten in onze regio door naar Fase 1

 • Onder Torrevieja valt: Guardamar del Segura, Rojales, Pilar de la Horadada, orihuela, San Fulgencio, Benijofar, Formentera del Segura, San Fulgencio en Los Montesinos.
 • Onder Denia valt: Calpe, Xàbia, Benissa, Gata de Gorgos, Ondara, Orba, Pedreguer, Pego, Teulada, El Verger, Xaló, Alcalalí, Senija, Lliber, Beniarbeig, Benidoleig, El Rafol d’Almunia, La Vall de Laguar, Sanet y Negrals, Parcent, Castell de Castells, Murla, Benimeli, Benigembla, Sagra, Tormos, La Vall d’Ebo, Vall de Gallinera, Adsubia, Poble Nou de Benitatxell, Teulada en Els Poblets.
 • Onder Orihuela Valt: Almoradí, Bigastro, Albatera, Callosa de Segura, Dolores, San Isidro, Daya nueva, Algorfa, Daya vieja, Benejúzar, Jacarilla, Redován, Rafal, Granja de Rocamora, Cox, Catral, Benferri en Orihuela.

Helaas vallen een aantal woningen in ons werkgebied hier dus niet onder. Alicante & Elche zijn niet door. En ook de provincie Málaga waar we juist zo hard aan de weg timmeren, blijft minstens nog een week in fase 0 Maar wat veranderd er nu precies?

 • We moeten in alle gevallen voldoen aan de regels voor veiligheid en hygiëne en de veilige afstand van twee meter tot anderen behouden.
 • Tijdssloten voor wandelen en sporten blijven van kracht, Komende dagen zullen er in veel regios nieuwe tijden door gegeven worden. Houd de meldingen van uw gemeente goed in de gaten. Dit is om voorkomen dat volwassenen en kinderen alleen op de warmste uren buiten mogen zijn.

Deze tijdvakken gelden dus uitsluitend voor het naar buiten gaan om de wandelen en sporten. Want winkelen, naar een museum, een terrasje pakken is volgens de regels vanaf maandag 11 mei weer is toegestaan.

 • We mogen vrienden en familie weer thuis of op straat ontmoeten! Maar max. 10 personen en altijd de regels voor hygiëne en bescherming toepassen.
  In de auto met meerdere personen is weer toegestaan, als mensen bij elkaar in huis wonen. (tot 9 plaatsen). Als je hele proncie is overgegaan naar fase 1 mag je je ook vrij bewegen in die hele provincie. In principe mag je niet je provincie verlaten.
 • We mogen weer naar de kerk, of culturele activiteiten zolang het gaat om minder dan 30 personen in binnen ruimtes. En niet meer mensen zijn dan 30 procent van de normale capaciteit. Activiteiten in de buitenlucht mogen worden bijgewoond door 200 personen, zolang het mogelijk is om de veilige afstand tot anderen te bewaren. Begrafenissen en herdenkingdiensten mogen bijgewoond worden tot max. 15 personen.
 • Er kan ook weer gewinkeld worden! Alleen winkels met een oppervlak van minder dan 400 vierkante meter mogen open, hier kan je zonder afspraak heen. Winkels mogen tot 30 %van hun normale capaciteit aan klanten binnenlaten, zolang er altijd een afstand tussen klanten van 2 meter is. Winkels moeten 2x per dag worden gedesinfecteerd. De grote overdekte winkelcentrums blijven nog gesloten.
 • Een terrasje pakken is dus ook weer toegestaan met 50% van de normale bezetting. Er moet een afstand van minimaal twee meter tussen de tafels en de klanten zijn en groepen mogen nooit groter zijn dan 10 personen. De tafels moeten tussen verschillende klanten worden gedesinfecteerd. Menukaarten en servethouders mogen niet gebruikt worden.
 • Onze toeristische accommodaties kunnen weer open. Enkel mag er nog geen gebruik worden gemaakt van de gemeenschappelijke zones. Er kan dus geen gebruik gemaakt worden van Spa’s, fitnessruimtes, zwembaden,
  of zones voor kinderen.

De lijst is natuurlijk nog veel uitgebreider, dit zijn de belangrijkste punten. Al deze informatie kunt u terug vinden in het officiele document. Er komen dagelijks updates en uiteraard zullen we u hiervan op de hoogte houden.

Meer updates...

Houd me op de hoogte